Plåtarbete påbörjat

Förra veckans arbete har resulterat i att vi fått dit vattenbrädorna som hängrännorna ska sitta fast i. Kontrollansvarig har även varit här och kontrollmätt fukthalten på takstolarna. Fukthalten var inom de godkännda nivåerna. Tur det 😀

Under lördagen började vi sätta hängrännor på baksidan. Mätte ut mitten på huset och satt en rännkrok där. Satte dit en krok i vardera ände på huset och drog ett snöre mellan alla tre för att se lutningen. Såg bra ut och alla krokarna monterades. Sedan satte vi ihop rännorna och la den på plats. Dax för ett “regntest”… gick åt h… Lördagen förstörd. Visade sig att fotplåtarna satt för tajt i förhållande till vattenbrädorna fast jag gjort som snickaren instruerade mig. Humöret var inte på topp och det var dax att lämna arbetet och umgås med familjen för att tänka ut hur vi löser detta. Söndagen blev det besök i Kolmården med familjen, skönt att tänka på lite annat.

Under måndagskvällen så monterade jag om alla takstolstassarna på baksidan och monterade om vattenbrädorna. Idag testade jag att lägga i hängrännan igen, nästan bra. Höjde alla krokar och nu gick det bra. Hängrännan på baksidan klar, nu dax att montera stuprör och svep mm för att få allt funktionellt. Medan jag höll på med hängrännorna så isolerade svärfar vidare på nya våningen.

rännor1


Posted

in

by

Tags:

Comments

5 responses to “Plåtarbete påbörjat”

  1. Frida Östman Avatar
    Frida Östman

    Hej! Tack för en jätteintressant blogg! Vi funderar på att bygga en övervåning och står i valet och kvalet mellan att gör det själva med snickare hjälp eller att låta en av de mer välkända firmorna göra det. Därför undrar jag fast jag vet att det är fult att fråga, hur mycket, mellan tumme och pekfingret har det kostat att göra bygget för er?

    1. Mathias Avatar
      Mathias

      Hej Frida och tack!
      Jag kommer att skicka ett email till dig med lite information.
      //Mathias

  2. Per Jonsson Avatar
    Per Jonsson

    Hej! Intressant läsning! Har exakt samma fråga som Frida här ovanför. Vi har precis lika stort hus som er, i samma material. Även samma konstruktion på de gamla takstolarna av dina bilder att döma. Maila mig gärna om du har tid. Är intresserad av en ungefärlig kostnad för ditt bygge.

    Vänliga Hälsningar
    Per

    1. Jennie Hultqvist Avatar
      Jennie Hultqvist

      Hej!

      Vilken inspirerande blogg att läsa när man funderar på att göra samma sak som ni. Jag undrar precis som de andra ungefär vad bygget har kostat er. Fult att fråga men jag gör det ändå eftersom jag inte har någon aning om vad det kostar. Jag vet bara att de firmor som står för hela lyftet är väldigt dyra och att vi nog klarar av att göra en hel del själva.

      Hoppas att du har tid att svara.

      Med vänlig hälsning,, Jennie

      1. Mathias Avatar
        Mathias

        Hej Jennie och tack!
        Jag skickar mail med lite uppgifter till dig.
        //Mathias