Takarbete och stugarbete

All ströläkt och bärläkt har nu kommit på plats på entretaket och jag har nu kunnat räkna det riktiga antalet pannor, visade sig att jag är 15 st kort så vi får kompletteringshandla lite. Vindskivor har kommit på plats och är grundmålade vilket innebär att jag kommer måla dom på plats innan vindskiveplåtarna får  komma på plats. Dock är vindskiveplåtar och ståskplåt inhandlad så att det bara är att sätta på plats när det är färdigmålat. Tyvärr har det inte varit varit något målarväder sista veckan, tror det regnat minst en gång per dag.. Vi har även jobbat på att få dit vindskivor på vår lillstuga så att även den blir klar någon gång. Alla vindskivor på plats och är färdigmålade, dock lite småkorrigeringar som behöver göras där sidor möter framsida och sedan lite kompletteringsmålning i skarvar och vid sågningar. Vi har även börjat få upp en innervägg av allt råspontspill vi sparat, högen behöver bort och virket blir bara förstört om det ligger kvar. Det var tänkt att användas till uterummet så småningom men vi vet inte om det blir om ett eller två år så vi prioriterar uppstädning istället och får på köpet inneväggarna klara. Vi har även hunnit med att kompletteringsmåla skarvarna som krupit lite på fasadpanelen.

2014-08-06 12.11.04 HDR 2014-08-06 12.18.03 2014-08-07 11.19.22 2014-08-09 17.20.30