Gavlar uppreglade och läkten på plats

Senaste tidens arbete har främst varit att få limträbalken på plats och stadga upp ordentligt för att få ner de gamla takstolarna. Nu är limträbalken på plats och två takstolar har åkt ner. Lite mer uppstagning innan flera kan tas ner, dock är prio1 utsidan just nu så att vi kan få på takpannor och panel så fort som möjligt.

limträ takstol

Tanken var att få så mycket uppregling klart på utsidan som möjligt innan snickarna från DMB kom tillbaka. Onsdag efter lunch kom Dennis och Christoffer från DMB och då var uppreglingen på gavlarna i princip klara. Vindduken kunde åka upp på båda gavlarna och sedan luftläkt på det. Stort lyft för huset bara att få upp duken. Ställningen fick ett lyft och lyftes upp en meter runt hela huset så det känns lite säkrare med takarbetet nu. Nackdelen med detta är att det tog ganska lång tid att sätta duk på husets långsidor när jag balanserade på en stege. Torsdagen gick åt till att lägga läkten på taket, vi var klara vid 18.30 tiden på kvällen så det blev en heldag i solen.

gavel läkt2 läkt

Lördagen fick det bli städdag då jag snart blir av med det släp jag lånat. Lika bra att bli av med så mycket skräp som möjligt. Barnen hjälpte till att grundolja en del av panelen och sedan fick det bli poolbygge till barnen. Överlyckliga såklart då vi inte kunde ha pool förra året på grund av dräneringshelvetet med all lera och gräsbrist som följd.

Den här veckan har uppregling av liggande reglar på baksidans långsida och vindduk varit prio. Utöver detta har vindskivor inhandlats som oljats, grundmålats och fått ett första lager färg.

vindduk vindskivor