Takpannor och fönster på plats

Nu är äntligen alla takpannor på plats, känns bra. Vi har lagt på Benders Palema pannor. Vi fick samma pris på st:eriks pannor, vet inte om det är någon kvalitetsskillnad men Benders kändes bättre. Har även fått upp vindskivor och vindskiveplåtar. Hade inte tillräckligt mycket material till vindskivorna så vi fick köpa grundmålad och sätta upp. Får måla dom plats. Vi har även fått upp fönstren. Dom är inte helt monterade eftersom det inte gick att tilta dom och dra i översta karmskruvarna pga byggställningen, men ändå skönt att ha dom på plats. Det blev efter lite letande fönster från Villafönster.se med alubeklädnad. Det var dom mest prisvärda, hoppas dom fungerar bra i vinter. Märkte att det var viss toning på dom men det kanske dom flesta har för att få lågt u-värde? Hur som, inget som stör. Har även fått takfönstret på plats, det köpte vi från Skånska byggvaror. Nästa steg är att fixa iordning de stenar på fasaden som blev lösa när vi rev gamla tassarna samt hålen där tassarna stack ut.

takpannorv27