Murning pågår

Det har inte blivit jättemycket arbete på huset på sista tiden. Arbetar heltid just nu men går snart på semester. Det som pågår just nu är att jag håller på att laga fasadteglet. Tassarna från de gamla takstolarna gick ut genom fasadteglet och nu när tassarna är bortkapade så har vi ett hål ungefär varje meter runt hela huset. Jag funderade först på att bara murbruka igen det, men kom på bättre tankar. Skulle se väldigt illa ut och jag vet att vi skulle gå och störa oss på det sen. Efter lite tips från min morbror som är gammal murare så beslöt vi oss för att knacka bort stenar runt om för att byta ut till hela eller större stenar och pussla ihop det på snyggast möjligast sätt. Detta har tagit väldigt mycket tid. Vi har knackat bort och pusslat dit stenar på ca 3/4 av huset och jag har hunnit mura upp ungefär 1/4 av huset. Tur i oturen att vi har några högar extra tegel sen rivningen av gavlarna. När detta är klart kan vi sätta dit dropp-plåten ovanför och sedan panel. Lite bilder såklart, dock ingen bild hur det ser ut när murbruket torkat 🙂

mur1 mur2 mur3 mur4