Plåtar, panel och nya takfotstassar

Ungefär halva huset har nu fått droppplåtar i övergången mellan panel och mur. Lite pilligt att bocka plåt när man aldrig gjort det förut, riktiga plåtverktyg hade säkert gjort det snabbare men det får gå med plåtsax och en vanlig plattång. Har även börjat sätta panel, passade på när jag fick hantlangnings och sågningshjälp av svärfar Bosse. Idag har jag arbetat själv och det blev därför arbete med att bygga om tassarna på takstolarna så att jag kan få dit takfotsbrädan som hängrinnorna ska sitta på och för at se hur långt upp jag behöver gå med panelen på sidorna. Han klart framsidan och har påbörjat baksidan, blir fortsättning imorgon. Har även införskaffat ny leksak. En häftmaskin för tryckluft. Köpte på Jula och passade på att bunkra häftklammer nu när dom reade ut eftersom dom byter märke till sitt egna. Räknar med att spara in det som det kostade totalt ganska snabt mot att köpa till häfthammaren. Ska både fästa insektsnät runt nästan hela huset och sedan blir det en hel del plast framför isoleringen inomhus som ska häftas.

panel tassar klammer