Målning klar, inköp av vent och värme

Målningen av panelen är äntligen klar. Småfix och härnfoder kvar men huvudfärgen på panelen/huset är färdig. Skönt! Har även hunnit med att montera dit avloppsavluftningspannan och huven till spisfläkten.

måladbaksida huv storgavelmålad

Kvar att göra på utsidan:

  • Fönsterfoder och hörnfoder
  • Fönsterbleck
  • Vattenbrädor och hängrännor
  • Lådorna bakom/på tassarna.
  • Montera ventilationshuv för FTX

Eftersom ventilationshuven behövs så beställde jag denna tillsammans med lite andra ventilationsdetaljer som behövs i mellanbjälklaget mellan nya och gamla våningen. Skönt att göra det klart innan isoleringen så vi slipper flytta på isoleringen sen. Lite strul med leveransen bara. Beställde huv, rör och div delar från Soliduct och endast hälften kom fast allt skulle levereras… Dom har nu skickat det som saknades eftersom jag var duktig och fotograferade paketen vid leverans. Av vikten av dömma på paketet tror jag dock inte att allt blir levererat denna gången heller. Uppföljning kommer…

Har även kollat upp priser på lite golvvärmedelar då vi nu bestämt oss för detta. Golvvärmeskivor/spån beställda från XL-bygg och lite kompletterande isolering när dom ändå ska leverera skivorna. Har även beställt golvvärmefördelare och slang från Tyskland, halva priset mot Sverige vilket är sjukt men bra för oss. Bra med Tysk moms och Eu regler ibland… Kvar att beställa är eventuellt kompletterande slang och plåtar. Plåtar är galet dyrt så tips om billig leverantör tar vi gärna emot.

inköpsep