Segt med uppdateringar här..

WP_20131018_18_02_16_Pro

Det har varit lite dåligt med uppdateringar från min sida.. Beror mest på att jag nu måste bli klar med utsidan och när jag arbetat klart på kvällarna har det varit för mörkt för att ta kort. Ska försöka uppdatera lite oftare för er som följer oss.

Vad har hänt sedan sist då?

* Hängrännan på baksidan klar och det ena stupröret inkopplat.

* Första hängrännan på framsidan ditsatt. (Ska monteras en på andra halvan av huset).

* Lådan på baksidan påbörjad, ska sättas dit en sista passbit som måste klyvas och sedan ska kanterna på plats vid gavelspetsarna.

* Fönsterfoder och plåtar på plats på alla fyra fönster.

* Ventilationsdonet på plats på gaveln och ventilgaller monterade vid nock.

* Hålet som jag krupit in och ut genom var vi nu tvungna att sätta igen. 17 Grader inne på morgonen började bli jobbigt. Vi kom i alla fall upp en grad. Målning påbörjad.

Det finns säkert flera mindre saker jag gjort som jag inte kommer på just nu.. Börjar som sagt bli kallt inomhus så jag hoppas vi slipper minusgrader i alla fall en vecka eller två till så vi blir klara på utsidan. Ägaren till ställningen vill ha tillbaka den så jag hoppas jag hinner bli klart med alla moment högt upp innan han hämtar den.

Kvar att göra på utsidan:

  • Stuprör 3 st
  • Hängränna 1 st och flytt av tassar som vattenbrädan sitter på.
  • Måla klart det igenbyggda hålet
  • Sätta upp TV antenn
  • Montera klart lådan (Inbyggda takstolarna)
  • Ta bort skyddsplast från plåtar under panelen
  • Sätta klart takpapp på smatten/övergången mellan taken och klä den med plåt

fonster ventdon