Kvartalsuppdatering

Dax att uppdatera er vad som hänt det senaste kvartalet då informationen varit väldigt knapphändig från mig.

Augusti kontaktade jag en plåtslagare, närmare bestämt Plåt och maskin i Norrköping för att sätta upp plåt på väggen mellan taken. Efter kontakter varannan vecka med olika ursäkter så letade jag ny plåtslagare, fem kontaktade, tre kom och två lämnade pris… Förstår mig inte på den branschen.  Valde den plåtslagaren som verkade mest seriös och med vettigast pris. Åby plåtslageri som kom inom utlovad tid och gjorde ett bra jobb.

2014-12-04 11.16.11-1

Förutom plåt så har vi färdigställt verandan med tak och belysning samt takfotsbelysning. Lite småfix kvar som får vänta till våren.

Inomhus har vi plastat och plastat och plastat och isolerat. I samband med detta har vi bytt ut taklampsanslutningarna eftersom det bara ger ner ett rör med sladdar i taken. Vi har även installerat ventilationsdonen i döttrarnas befintliga sovrum. Plastning, isolering och ventilationsarbetet fortsätter ett tag till.

2014-11-20 16.10.06 2014-11-23 15.23.04

Vi blev sugna på att få ordning på vår öppna spis eller rättare sagt skorstenen till den och var därför runt och inskaffade offerter på detta under December. Det blev lokala aktörer som kontaktades. Vi kontaktade de två stora spisfirmorna i stan som lämnade pris på metallskorsten. En skorstenmurare kontaktades även som skulle titta och lämna offert, han dök aldrig upp på utsatt dag så vi räknade bort honom och tog Spis center här i Norrköping. Installationen blir i mitten av januari. Med tanke på installationen så har vi i dagarna rivit hela den gamla skorstenen ner till golvbjälklaget där jag ska putsa till stenarna som är kvar innan dom kommer hit.

2015-01-01 11.31.06 2014-09-11 11.57.59