Plåtarbete påbörjat

Förra veckans arbete har resulterat i att vi fått dit vattenbrädorna som hängrännorna ska sitta fast i. Kontrollansvarig har även varit här och kontrollmätt fukthalten på takstolarna. Fukthalten var inom de godkännda nivåerna. Tur det 😀

Under lördagen började vi sätta hängrännor på baksidan. Mätte ut mitten på huset och satt en rännkrok där. Satte dit en krok i vardera ände på huset och drog ett snöre mellan alla tre för att se lutningen. Såg bra ut och alla krokarna monterades. Sedan satte vi ihop rännorna och la den på plats. Dax för ett “regntest”… gick åt h… Lördagen förstörd. Visade sig att fotplåtarna satt för tajt i förhållande till vattenbrädorna fast jag gjort som snickaren instruerade mig. Humöret var inte på topp och det var dax att lämna arbetet och umgås med familjen för att tänka ut hur vi löser detta. Söndagen blev det besök i Kolmården med familjen, skönt att tänka på lite annat.

Under måndagskvällen så monterade jag om alla takstolstassarna på baksidan och monterade om vattenbrädorna. Idag testade jag att lägga i hängrännan igen, nästan bra. Höjde alla krokar och nu gick det bra. Hängrännan på baksidan klar, nu dax att montera stuprör och svep mm för att få allt funktionellt. Medan jag höll på med hängrännorna så isolerade svärfar vidare på nya våningen.

rännor1